utorak, 4. srpnja 2017.

IKT i interkulturalnost - Sesimbra, Portugal - DAN DRUGI - Inspired by the future classroom lab

Danas smo posjetili Setúbal, prekrasan gradić na obali Atlantika. Tu se nalazi Microsoft škola "Escola secundaria D. Manuel Martins", u kojoj je prva future classroom u Portugalu. Većinu sredstava za opremanje učionice škola je nabavila preko raznih sponzora, o čemu smo pisali već na našem blogu gdje možete pogledati i snimku webinara.





Učionicu i metodologiju rada u učionici prezentirao nam je prof. Carlos Cunha. Upoznao nas je s različitim aplikacijama proširene realnosti (augmented reality). Između ostaloga istaknuo je činjenicu da učenici imaju moćnu tehnološku opremu (mobitele ili tablete) koju je šteta ne iskoristiti te da to zapravo nije stvar budućnosti već je to sadašnjost. Zadivila nas je opremljenost učionice, pokretni stolovi i stolice, boje, mnoštvo tehnološke opreme i multifunkcionalnost iste. 






U drugom dijelu dana imali smo priliku posjetiti još jednu školu "Boa Água groupment of schools" u mjestu Quinta do Conde. Škola vlastitim sredstvima oprema učionice tabletima, pametnim pločama i uskoro će i kod njih biti otvorena future classroom. Kroz školu proveo nas je njezin ravnatelj, prof. Nuno Mantas. Posjetili smo knjižnicu i obogatili njihov internacionalni kutak našim Pričama iz davnine.



Nakon tehnologije opustili smo se u kreativno-likovnoj radionici.





Nestrpljivo očekujemo sutrašnje aktivnosti.

Nema komentara:

Objavi komentar