srijeda, 5. srpnja 2017.

IKT i interkulturalnost - Sesimbra, Portugal - DAN TREĆI

Jutro je bilo ispunjeno vrlo poučnim radionicama koje su vodili profesori sa CREF instituta u Sesimbri, Vitor Costa i Jose Maldonado.
Prva radionica na temu kulturne različitosti u obrazovanju potaknula je sve sudionike na razmišljanje o stereotipima o različitim narodima i državama. Vrlo je bitno ne dozvoliti kulturalne stereotipe u razredima nego, naprotiv, iskoristiti različitosti pojedinih kultura kako bi pokazali učenicima i razvijali tolerantnost, prihvaćanje, razumijevanje, prijateljstvo...



Tijekom radionice korišten je vrlo koristan i jednostavan alat Mentimeter.
Tijekom druge radionice, profesor Jose nas je upoznao s platformom MOODLE. Praktičnim vježbama naučili smo kako kreirati radni prostor, postaviti sliku, video, zadatke, vježbe forum za naše učenike koji koristeći svoje profile na platformi MOODLE mogu od kuće pristupiti zadacima i učiti.

00

Popodne je bilo rezervirano za posjet mjestima Sintra, Cabo da Roca, Boca do Inferno.
Sintra je mjesto posebne ljepote gdje se priroda stapa s bajkovitom arhitekturom. Na UNESCO-vom je popisu mjesta svjetske baštine. 




Cabo da Roca je nazpadnija točka Portugala i Europe.


Boca do Inferno je morska špilja koja ima zanimljiv naziv, 'vražja usta'. S vidikovca se pruža prekrasan pogled na ocean i stijene.


Portugalsku priču nastavljamo sutra.

Preuzeto s:http://www.putovnica.net/odredista/portugal/sintraNa UNESCO-vom je popisu mjesta svjetske baštine. Osnovali Mauri koncem 8. stoljeća kada su izgradili utvrdu koju danas zovu "Castelo dos Mouros".

Nema komentara:

Objavi komentar