utorak, 10. siječnja 2017.

Uspješna diseminacija projekta

Naše nastavnice Tamara Vidović i Tea Horvatić 9. siječnja su predstavile EU projekte naše škole, a između ostalog učiteljica Tea Horvatić predstavila je naš Erasmus+ KA1 projekt "Korak do škole budućnosti". Prezentacija je održana na međužupanijskom skupu za nastavnike informatike/računalstva osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije u Tehnološko-inovacijskom centru, Čakovec. Nakon prezentacije dobili smo brojne pohvale za svoj rad i upite kako se prijaviti za Erasmus+ projekte, a o čemu čemo pisati i na ovom blogu.Pratite nas!






srijeda, 4. siječnja 2017.

Dublin - 5.dan

Petog dana stručnog usavršavanja snimali smo i obrađivali filmove u aplikaciji I Movie Basic.
Zadatak nam je bio da kroz film opišemo što smo naučili u ovih pet dana te što ćemo promijeniti u poučavanju.  Na kraju smo ih prezentirali. Isprobali smo igraći sustav Osmo za iPad. Osmo je pedagoški i edukativni pribor koji povezan s iPadom pruža različite edukativne igre, odnosno pruža učenje kroz igru.


Dublin - 4.dan

U četvrtak su učiteljice iz škole Malahide Community school koja već godinama koristi tablete u nastavi održale predavanje s temom   "What worked over the past 5 years?"
Nakon te prezentacije izrađivali smo kvizove u aplikaciji Socrative. Podijeljena je na dva sučelja: Nastavnik i Učenik. Učenici dobivaju zaporku za virtualnu sobu i zatim odgovaraju na postavljena pitanja. Nastavnici se mogu registrirati standardnim načinom ili Google korisničkim računom. Unutar sučelja imaju funkcionalnosti pokretanja i izrade kvizova kao i pregled statistike već provedenih kvizova.